e-TWINNING PROJEMİZ 'THE MEDIA DETECTIVES (MEDYA DEDEKTİFLERİ)

e-TWINNING PROJEMİZ 'THE MEDIA DETECTIVES (MEDYA DEDEKTİFLERİ)

28.05.2021 279

28-05-2021

eTwinning Avrupa'daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur.

eTwinning, iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa'daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. 2005 yılında Avrupa Komisyonunun öğrenme Programının ana hareketi olarak başlatılan eTwinning, 2014 yılından bu yana AB Eğitim, Öğretim, Gençlik ve Spor programı olan Erasmus+'a, sıkı bir şekilde entegre edilmiştir.

 

2021 eTwinning teması olarak belirlenen "Medya Okuryazarlığı ve Dezenformasyon" konusunda daha bilinçli bireyler yetiştirmek amacıyla oluşturulan THE MEDIA DETECTIVE (Medya Dedektifleri) projesine okulumuz İngilizce Öğretmenlerinden Fadime KAYIKÇI ASBALA ve ATP 10A öğrencilerinden Alican, Eray, Merthan, Murat Çağan ve Erdi katılarak okulumuz adına bu projeyi yürütmektedirler.

 

"THE MEDIA DETECTIVE (Medya Dedektifleri)"- BİR E-TWINNING PROJESİ

Medya Okuryazarlığı 21. yüzyıl becerileri arasındadır. Medyanın birçok farklı kanalıyla iç içe olan gençler bu konuda yeterli kaynağa sahip değiller. Medya ayrıca pek çok dezenformasyon içeriyor. Bu proje ile gençleri medya okuryazarlığı konusunda bilgilendirmeyi ve medyanın dezenformasyon kısmından daha az etkilenmeyi hedefliyoruz. Özellikle bu pandemi sürecinde medyayı daha aktif bir şekilde kullandıkları için gençler dezenformasyona daha çok maruz kalmaktadırlar. Böyle bir süreçte medyayı bu kadar aktif kullandıklarında, medyayı daha doğru okuyabilmeleri için çalışacak ve ürünler yaratacağız. Gençlerin böyle bir süreçte medyayı daha doğru okuyabilmeleri için öğrencilerin aktif olatak rol aldığı, Web 2.0. araçlarının kullanıldığı, yabancı dil gelişimi için ortam hazırlayan çalışmalar yürütülmekte ve ürünler ortaya koyulmaktadır.

 

Proje süresince; okulumuz Ürdün, Lübnan ve Gürcistan'ın da dahil olduğu toplam 7 ortak ile çalışmalarına devam etmektedir.

 

Projemiz ile ilgili gelişmeleri Twinspace ana sayfamızdan, The Media Detective web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.

 

BLOG SAYFAMIZ: https://themediadetective2021.blogspot.com/

TWINSPACE: https://twinspace.etwinning.net/165326/home

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/mediadetectives/

FACEBOOK: https://www.facebook.com/groups/1201057463721468/?ref=share

OKUL TANITIMI VİDEOMUZ

 

ÖĞRENCİLERİMİZİN BERABER HAZIRLADIĞI POSTER/LOGOLAR   28-05-202128-05-2021                                 PROJE POSTERİMİZ      28-05-2021 















E-TWINNING GÜNÜ

28-05-2021















28-05-2021